Martinovi vyšiel návrat na kurty, obával sa kanárov

03.11.2014 Bratislava

Bratislava 3. novembra (TASR) - Slovenskému tenistovi Andrejovi Martinovi vyšiel návrat na dvorce po dvojmesačnej pauze zavinenej zranením ruky. Na bratislavskom challengeri Slovak Open postúpil po triumfe 6:7 (6), 6:3, 6:4 nad Rakúšanom Geraldom Melzerom do 2. kola dvojhry. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti siedmemu nasadenému Nemcovi Petrovi Gojowczykovi.

Martin sa v úvode zápasu nevedel dostať do správneho rytmu a prvý set prehral v tajbrejku. Od začiatku druhého dejstva bol však na dvorci lepším hráčom, kvalitne podával i returnoval. V treťom sete sa po brejku v piatom geme ujal vedenia 3:2 a zápas už dotiahol do úspešného konca. V predchádzajúcich troch rokoch na Slovak Open stroskotal hneď na úvodnej prekážke.

Martin priznal, že na zápas s Melzerom nastupoval s malou dušičkou. "V druhom geme za stavu 0:40 som sa bál, aby som nedostal dvoch kanárov. Nastúpil som s hendikepom, nedávno som sa podrobil operácii ruky a nevedel som, ako to celé vypáli. Pocity po víťaznom zápase sú vynikajúce. Veľmi dobre som servoval. Podanie nikdy nebolo moju veľkou zbraňou, no dnes ma podržalo. Bol som zvedavý, ako mi to pôjde s bekhendovým slajzom, určite je to pre mňa dobrá skúsenosť," povedal štvrtý najlepší slovenský singlista.

Kovalík vypadol

Slovenský tenista Jozef Kovalík neuspel v 1. kole dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Ako držiteľ voľnej karty prehral s Rusom Alexandrom Kudriavcevom za 70 minút v dvoch setoch 6:7 (4), 2:6. V úvodnom sete vyrovnal z 0:4 na 4:4, v tajbrejku však ťahal za kratší koniec. O osude druhého dejstva rozhodol Kudriavcevov brejk vo štvrtom geme.

dvojhra - 1. kolo:

Andrej MARTIN (SR) - Gerald Melzer (Rak.) 6:7 (6), 6:3, 6:4, Alexander Kudriavcev (Rus.) - Jozef KOVALÍK (SR) 7:6 (4), 6:2, Peter Gojowczyk (7-Nem.) - Adrian Ungur (Rum. 6:2, 6:3, Aleksandr Nedovjesov (Kaz.) - Andrej Kuznecov (3-Rus.) 4:6, 7:6 (4), 6:2, Jimmy Wang (Taiw.) - Filip Krajinovič (5-Srb.) 6:1, 6:2, Ante Pavič (Chor.) - Dudi Sela (Izr.) 6:3, 3:2 - skreč
 

Vyberte región